فیلتر هپا چیست ؟ + ۴ نحوه عملکرد آن

فیلتر هپا چیست ؟ + ۴ نحوه عملکرد آن


فیلتر هپا چیست ؟ چگونه عمل میکند؟  کاربرد آن چیست؟

فیلتر هپا در واقع فیلترهایی از نوع نبافته بوده و از در هم تنیده شدن الیاف پلی استر به صورت نامنظم تشکیل شده که میتوانند ذرات بسیار ریز را جذب و فیلتر نمایند.

دلایل استفاده از فیلتر هپا در جاروبرقی های صنعتی چیست؟

با توجه به اینکه در صنایع مختلف اپراتورها جهت نظافت صنعتی و محیطی از طیف گسترده جاروبرقی صنعتی استفاده مینمایند و بخشی از ذرات جمع آوری شده کمتر از یک میکرون میباشد، این ذرات از فیلترهای معمولی مورد استفاده عبور کرده و از طریق مجاری تنفسی وارد بدن اپراتور میشود و مخاطرات فراوانی برایش به همراه دارد. لذا استفاده از فیلترها هپا که ذرات تا سه دهم میکرون را جذب مینمایند، کمک شایانی به حفظ ایمنی و سلامت فردی اپراتور مینماید.

هپا به چه معناست؟

اصطلاح هپا مخفف فیلترهای با کارایی بالا در جذب ذرات معلق در هواست که به دسته بندی های زیر تقسیم میشوند:

دسته بندی فیلتر هپا

بر اساس استاندارد های موجود این نوع فیلترها بر اساس میزان درصدی که میتوانند ذرات تا سه دهم میکرون را جذب نمایند دسته بندی میشوند که به دو دسته زیر تقسیم بندی میشوند.

فیلتر کلاس H13 با بازدهی ۹۹.۹۷% در پارتیکل سایز ۰.۳ میکرون

فیلتر کلاس H14 با بازدهی ۹۹.۹۹۵% در پارتیکل سایز ۰.۳ میکرون

محصولات جاروبرقی صنعتی می توانند با فیلترهای هپا بعنوان فیلتر اصلی یا بعنوان فیلتر مکمل تجهیز و ارائه گردند.

نمونه ای از غبارات خطرناک فیلتر شده توسط فیلتر هپا :
  • گرد و غبار سیلیس
  • پودرهای رزین و مواد شیمیایی
  • پودرهای پولیش
  • پودرهای کامپوزیتی مانند فیبر کربن یا الیاف شیشه
  • گرد و غبار آزبست
  • پودر سیمان و مصالح ساختمانی
  • پودر مواد غذایی مانند کاکائو و شیرخشک
  • پودر مواد دارویی
  • پودر مواد آرایشی و بهداشتی و شوینده
نحوه عملکرد فیلتر هپا

فیلتراسیون ذرات عمدتا به سه روش انجام میگردد که بستگی به نوع و اندازه ذره دارد که به شرح زیر میباشد

ذرات بزرگ:  این ذرات عمدتا چون از منافذ فیلتر عبور نمیکنند قبل از ورود به غشا فیلتر سرعت شان گرفته شده و در ظرف زیر فیلتر ته نشین میشوند.

ذرات متوسط : این ذرات پس از برخورد با غشا بیرونی فیلتر در این غشا گیر افتاده و سرعت شان گرفته میشود و اصطلاحا به غشا فیلتر میچسبد.

ذرات و غبارات ریز: این ذرات دارای سرعت زیادی بوده و به سرعت تغییر جهت میدهند این ذرات از غشا بیرونی فیلتر عبور کرده و لیکن با توجه به خاصیت نبافته بودن این فیلترها مدام با ذرات فایبر موجود برخورد کرده و از سرعت آنها کاسته شده تا انرژی حرکتی ذرات به کلی از بین رفته و ذرات در غشا داخلی جذب میشوند.

متخصصان شرکت تصمیم بر اساس نوع مواد سایز ذرات و دانسیته مواد و میزان چسبندگی و ضریب تراکم پذیری و چندین مشخصه دیگر و با استفاده از فرمول های محاسباتی استاندارد نوع فیلتر و سطح فیلتراسیون موردنیاز و بهترین روش جهت نظافت فیلترها را محاسبه و طراحی نموده تا ضمن جذب کوچکترین ذرات دستگاه با بالاترین بازدهی و کارایی عمل نماید. 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!